admin@innova-tool.com
01 Noviembre 2022

ALERTA ALIMENTÀRIA EN CONSERVA DE PEIX

Alerta alimentària a Espanya: demanen no consumir aquesta conserva de peix i la retiren del 'súper'
El producte ha estat distribuït a les comunitats autònomes d'Andalusia, Castella-la Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, Madrid i el País Valencià. "No es descarta que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes", encara que necessiten que "no hi ha constància a Espanya" de cap cas d'infecció notificat que estigui associat a aquesta alerta.


Què ha passat?

La histaminosi és una intoxicació relacionada amb els peixos escombrats, peixos com la tonyina, el verat o la sardina. Aquests poden contenir una concentració elevada d'un aminoàcid, la histidina, que es pot descompondre en una molècula tòxica, la histamina, si el producte no es conserva adequadament i es veu exposat a temperatures elevades.


Quins símptomes té la histaminosi?

Alguns dels símptomes duna histaminosi són els problemes digestius, dolors articulars, rinitis i augments de volum corporal. Aquesta intoxicació sol confondre's amb una al·lèrgia alimentària, apuntava l'especialista. Aquesta "reacció adversa al consum d'histamines" es pot resoldre amb un quadre lleu, però també pot provocar "situacions molt greus d'hipotensió, broncoespasme i xoc anafilàctic mortal, com passa a les reaccions al·lèrgiques greus".


Com detectar la histaminosi als productes?

La histaminosi del peix no es pot detectar per part del consumidor. "No fa mala olor ni sap greu, encara que alguns pacients declaren que, en menjar-lo, noten una lleu picor a la boca", explicava. La majoria d'afectats pateixen quadres lleus, "encara que aparatosos", sobretot perquè les persones se solen posar "molt vermelles". Només una anàlisi química, finalment, certificarà la presència del compost.


Quin tractament hi ha per combatre aquesta intoxicació?

El tractament per a la malaltia consisteix a administrar antihistamínics. "Els de primera generació són els únics que podem administrar per via intravenosa, per la qual cosa són més ràpids; això de segona, en comprimits, triguen uns 20 minuts a fer efecte", precisava Vega. En alguns casos es receptarà un antiinflamatori per al mal de cap, encara que –tal com apuntava– no sempre són eficaços per a aquests casos.
ÚLTIMES NOTÍCIES
1 Noviembre, 2022
1 Octubre, 2022
3 Febrero, 2021
ARXIU
CATEGORIES
LECTURA ANTERIOR
ALERTA ALIMENTARIA LISTERIA
INNOVA TOOL
Si necessiteu una empresa professional per a la implantació de sistemes de gestió ISO, seguretat alimentària APPCC, registre sanitari i altres gestions per a la vostra empresa, som la vostra millor opció a Girona i resta de Catalunya.
ZONES D'ACTUACIÓ
Delegación Alicante
Girona, Barcelona i resta de Catalunya
admin@innova-tool.com
® Innova-Tool | Catalunya
© Web creada por Local Marketing