admin@innova-tool.com

BLOG

Us mostrem les darreres notícies relacionades amb el món empresarial.
Últimes notícies
08/05/2023
IMPORTÀNCIA PETJADA DE CARBONI
La petjada de carboni és una mesura de la quantitat de gasos d'efecte hivernacle que s'emeten a l'atmosfera com a resultat de les activitats humanes. Els gasos d'efecte hivernacle, com el diòxid de carboni, el metà i l'òxid de nitrogen, contribueixen al canvi climàtic, ja que atrapen la calor a la Terra i provoquen un augment de la temperatura global.

És important mesurar la petjada de carboni perquè ens permet comprendre l'impacte de les activitats humanes sobre el planeta i prendre mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Això és crucial per combatre el canvi climàtic, que té efectes nocius per al planeta, com ara l'augment del nivell del mar, la pèrdua de biodiversitat i la intensificació de fenòmens meteorològics extrems com ara inundacions, sequeres i tempestes....
01/10/2022
LLISTÈRIA EN LOT DE MORCILLA
El lot de botifarra, que es pot trobar en tres marques diferents, ha estat distribuït per Andalusia i Barcelona.

La Junta d'Andalusia ha llançat una alerta per presència del bacteri listeria monocytogens en botifarres de les marques: Chacinas El Bosque, Germans Gómez Jiménez de Villamartín i La Trastienda Ibérica.

Aquesta informació ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (Sciri) a fi que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.
15/10/2022
HISTAMINOSIS EN PEIXOS
Demanen no consumir aquesta conserva de peix i la retiren del 'súper'.


El producte ha estat distribuït a les comunitats autònomes d'Andalusia, Castella-la Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, Madrid i el País Valencià. "No es descarta que hi pugui haver redistribucions a altres comunitats autònomes", encara que necessiten que "no hi ha constància a Espanya" de cap cas d'infecció notificat que estigui associat a aquesta alerta.

Alguns dels símptomes duna histaminosi són els problemes digestius, dolors articulars, rinitis i augments de volum corporal. Aquesta intoxicació se sol confondre amb una al·lèrgia alimentària, apuntava l'especialista...
03/02/2021
CAMBIS EN IFS FOOD
La IFS FOOD versió 6.1 es va publicar l'1 de juliol del 2018 i va ser aplicable el 28 d'octubre del 2018 amb l'objectiu de substituir la IFS FOOD que inicialment havia vigent, però actualment, han desenvolupat una nova adaptació, la IFS FOOD versió 7.

Les avaluacions d'aquesta nova variant podran fer-se a partir de l'1 de març del 2021, i la implantació serà obligatòria per a totes les empreses certificades a partir de l'1 de juliol del 2021.

A continuació es mostren els canvis més rellevants que hi va haver a la IFS FOOD versió 6.1 i les modificacions i/o canvis que es planteja la IFS FOOD versió 7.
03/04/2020
OBLIGATORIETAT APPCC
Qualsevol empresa alimentària on hi hagi manipulació dels aliments necessita un sistema d'autocontrol basat en APPCC:


– Indústria Alimentària: empreses làcties, envasadors, exportadors, magatzemistes amb i sense temperatura regulada, distribuïdors, escorxadors, cellers, formatgeries, …

– Restauració i hostaleria: col·legis, hospitals, càtering, bars, cafeteries, escoles infantils, residències, pubs, cafès, mercats ambulants, obradors, ….

– Comerços detallistes: botigues de productes envasats, comerç detallista, carnisseries, peixateries, fruiteries, fleques, …
09/05/2019
NOVA NORMA ISO 45001:2018
La nova norma ISO 45001: 2018 es va publicar el 12 de març del 2018, ara hem de començar amb els treballs de transició que no serà fàcil. Tots aquells que tinguis a la seva empresa el certificat vigent OSHAS 18001 tindran fins al 2021 per poder fer-ne el canvi.

És important no deixar la feina per al final de tot ja que presenta canvis molt importants, el més important és la integració del benestar del personal d'una organització a través del sistema de gestió de seguretat i salut en el treball.
03/01/2019
MULTES PER A AUTÒNOMS
Des de finals de 2018, la Tresoreria General de la Seguretat Social, segons Ordre Ministerial ESS/214/2018, obliga tots els autònoms a realitzar els seus tràmits administratius únicament de forma telemàtica. Ja no s'envien les notificacions electròniques mitjançant correu postal. Seguretat Social està emetent deutes a moltes persones autònomes perquè no ha tingut coneixement d'aquesta via telemàtica.

Els autònoms han d'estar pendents de les notificacions electròniques disponibles a la Seu Electrònica de la Seguretat Social, passats 10 dies el sistema les dóna per comunicades i desapareixen. L'autònom és l'únic responsable d'accedir-hi, llegir-les i gestionar-les.
INNOVA TOOL
Si necessiteu una empresa professional per a la implantació de sistemes de gestió ISO, seguretat alimentària APPCC, registre sanitari i altres gestions per a la vostra empresa, som la vostra millor opció a Girona i resta de Catalunya.
ZONES D'ACTUACIÓ
Delegación Alicante
Girona, Barcelona i resta de Catalunya
admin@innova-tool.com
® Innova-Tool | Catalunya
© Web creada por Local Marketing