admin@innova-tool.com
08 Mayo 2023

LA IMPORTÀNCIA DE LA PETJADA DE CARBONI

La petjada de carboni és una mesura de la quantitat de gasos d'efecte hivernacle que s'emeten a l'atmosfera com a resultat de les activitats humanes. Els gasos d'efecte hivernacle, com el diòxid de carboni, el metà i l'òxid de nitrogen, contribueixen al canvi climàtic, ja que atrapen la calor a la Terra i provoquen un augment de la temperatura global.

És important mesurar la petjada de carboni perquè ens permet comprendre l'impacte de les activitats humanes sobre el planeta i prendre mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Això és crucial per combatre el canvi climàtic, que té efectes nocius per al planeta, com ara l'augment del nivell del mar, la pèrdua de biodiversitat i la intensificació de fenòmens meteorològics extrems com ara inundacions, sequeres i tempestes.

La petjada de carboni es pot mesurar en l'àmbit individual, empresarial i de país, i es pot expressar en diferents unitats, com ara tones de CO₂ equivalent per any. Hi ha diverses normes i metodologies per mesurar la petjada de carboni, com ara l'ISO 14064 o el GHG Protocol, que estableixen els estàndards i les bones pràctiques per realitzar aquesta mesura.

A més de mesurar la petjada de carboni, és important reduir-la. Això es pot fer mitjançant la millora de l'eficiència energètica, la utilització de fonts d'energia renovable, la reducció de l'ús de vehicles de combustió i la promoció del transport públic i la bicicleta. També es poden fer pràctiques agrícoles sostenibles, com ara la reducció dels cultius de conreu intensiu i la promoció de la biodiversitat.

En resum, la petjada de carboni és una mesura rellevant per comprendre l'impacte de les activitats humanes sobre el planeta i prendre mesures per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle. Les normes i les metodologies establertes per mesurar la petjada de carboni són una eina útil per avaluar l'impacte de les activitats humanes i prendre decisions informades per promoure un món més sostenible per a tothom.
ÚLTIMES NOTÍCIES
1 Noviembre, 2022
1 Octubre, 2022
3 Febrero, 2021
ARXIU
CATEGORIES
LECTURA ANTERIOR
NOVA NORMA ISO 45001:2018
INNOVA TOOL
Si necessiteu una empresa professional per a la implantació de sistemes de gestió ISO, seguretat alimentària APPCC, registre sanitari i altres gestions per a la vostra empresa, som la vostra millor opció a Girona i resta de Catalunya.
ZONES D'ACTUACIÓ
Delegación Alicante
Girona, Barcelona i resta de Catalunya
admin@innova-tool.com
® Innova-Tool | Catalunya
© Web creada por Local Marketing